články do novin - fotografie - reportáže

Lounský Press

07.04.2010 00:00

Děti v Černčicích se dočkaly nového hřiště

 1. dubna 2010 bylo otevřeno nové dětské hřiště v Černčicích. Náš pan starosta pečlivě naslouchal přáním rodičů našich nejmenších občánků, kteří si pro své ratolesti přáli nové a moderní hřiště.  V obci se již sice nacházela tři dětská hřiště. Jedno na pozemku školy -  pro děti z mateřinky a dvě další, která však byla poničená a nevyhovující. Obec se tedy rozhodla kompletně přebudovat dětské hřiště u obecního úřadu.

Bylo vyhlášeno výběrové řízení, jehož se zúčastnilo sedm firem zabývajících se výstavbou dětských hřišť. S nejlepší nabídkou přišla firma Prolemax, která se také stala autorem původního návrhu hřiště. S výsledky výběrového řízení byli seznámeni rodiče a dostali možnost účastnit se diskuse ohledně zařazených prvků. Maminky se dohodly na několika menších úpravách. Místo původně plánovaného kolotoče byly instalovány houpačky a bylo rozhodnuto o spojení tří samostatných prvků do jednoho společného, který je pro děti vhodnější.

Hřiště bylo vybudováno s celkovými náklady 1 100 000 Kč. Obec získala dotaci z ministerstva pro místní rozvoj ve výši 300 000 Kč. Z peněz obecní pokladny bylo použito 800 000 Kč, což představuje 10% z rozpočtu obce.

Hřiště bude v letních obdobích otevřeno od 8 do 20 hodin. Je určeno pro děti od 3 do 15 let. První den otevření - 1.4.2010 hřiště zažilo nápor dětí a rodičů. Podle jejich nadšených reakcí lze soudit, že se všem hřiště líbí. Pro ochranu hřiště byl nainstalován kamerový systém s nepřetržitým chodem. 

Na hřišti bude prováděna každodenní vizuální kontrola a jednou ročně bude prováděna odborná kontrola povolanou osobou zaměřená na stav prvků. Také písek, který je většinou problémem na dětských hřištích, bude v pravidelných intervalech pročišťován. 

Kontakt

Ondřej Cvešpr

ondra@cvespr.cz

737 062 614

Vyhledávání